Stik z gobjim svetom.png

Dobrodošli v Kreativni Raketi!

Studio, v iskanju pustolovščin, v ogromnem vesolju ustvarjalnih idej.

Studio je namenjen uresničevanju kreativnih idej skozi različne medije. Namenjen je vadnici, učenju, raziskovanju in druženju skozi ustvarjalnost. V studiu Kreativna Raketa je prostor za potovanje skozi vesolje brezmejnih idej, izražanje in nenazadnje osebno rast. 

Kapitan se predstavi

En lep pozdrav vsem! Ime mi je Alojzij Gričnik in sem študent 3. letnika na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani – smer ilustracija. Na Slikarski šoli Brine Torkar sem osebni asistent in učitelj. Pol leta sem obiskoval šolo kot učenec, 2 leti pa sem kot vajenec s prakso pridobival znanje od mentorice. Tam učim, ker je ta šola drugačna, nudi svoboden prostor, kjer se lahko razvijaš umetniško in osebnostno skozi kreativni proces likovnega izražanja. Šola ima veliko srce in temelji na medsebojnih odnosih.

V letu 2020 sem v Slikarski šoli odprl Spletno šolo digitalnega risanja. Več na sledeči povezavi. Znanja ki jih lahko ponudim kot učitelj so osnovna in napredna, predvsem je pa to odvisno od učenca, saj program prilagajamo posamezniku. Mislim da je teoretično znanje za napredovanje v risanju koristno, po drugi strani pa je pri napredku v prvi vrsti pomemben sam odnos.

V prvem letniku študija se mi je porodila ideja o ustanovitvi kreativnega studia. Zato sem začel razvijati studio z imenom Studio Kreativna Raketa, kjer se posvečam ustvarjanju različnih artističnih izdelkov, povezanih z mojimi zanimanji. Predvsem se mi dopade razvijanje video iger in animacija risank.

Rišem in slikam v različnih tehnikah. Veliko ustvarjam v digitalnem mediju, vendar tradicionalno umetnost še zmeraj jemljem kot fundamentalno. Navdihuje me razvijanje domišljijskih svetov in karakterjev za video igre, filme, risanke, knjige, strip, ipd.

Strast do risanja sem odkril pri 20-ih letih. Že kot otroka pa me je pri video igrah in risankah, kot npr. Walt Disney pritegnil vizualni aspekt. Zanimalo me je, kako vse to nastane. Kasneje sem ugotovil, da imam željo ustvarjati umetnost iz svoje domišljije. Navdihnjen sem, ko ustvarjam svoj domišljijski svet, ali ko vidim domišlijska dela drugih, zlasti v realističnem ali nadrealističnem slogu. Neverjetno zadovoljujoč je občutek, ko se ti podoba, ki si jo imel v glavi, kar naenkrat pojavi pred očmi.

 

Eden mojih glavnih virov navdiha za umetniško kreativnost prihaja iz gozda in se imenuje Gobji svet. Moje najljubše igre so predvsem iz »stare šole«, kot so Adventures of Lomax, originalni Rayman, Legend of zelda serije, Mario in Dark souls ter veliko drugih naslovov. Všeč mi je japonski anime, zlasti filmi od Studio Ghibli in manga serije npr. Berserk. Všeč so mi tudi filmi s CG učinki.

Moje sanje? Studio Kreativna Raketa, kot razvijalec video iger, risank, ilustracij in vse ustvarjalno. Upam, da se mi v studiu v prihodnosti pridruži še kdo, in ekipno uresničimo kakšno “odštekano” idejo, ter jo predstavimo svetu!

 

Vesoljske destinacije:

• ALUO Ljubljana - Ilustracija (3. letnik v teku)

• v studiu ustvarjati ilustracije, stripe, igre ali risanke in jih lansirati na trg oz. osvojiti mednarodno razsežnost

• študij oblikovanja video iger v tujini - Izmenjava erasums+

Študij na Idea Academy

• Udemy - Oblikovanje fantazijskega okolja

Potovanja Kreativne Rakete:

• Odiseja o izgubljeni gobici - ilustrirana knjiga

• Odiseja odrešenja - ilustrirana pesmarica

• Risane animirane serije Ribi Bibi

• Razvoj domišlijskega sveta "Gobji svet"

• Razvoj domišlijskih likov v "Gobjem svetu"

• Razvoj video iger

• Ilustriranje stripov ali knjig

• Umetniška naročila (portreti, karikature, platnice,...)

Osvojene derstinacije:

• Spletna šola digitalnega risanja

• Udemy - Oblikovanje domišljijskih likov - certifikat Udemy

Udemy -  Blender Character Creator v2.0 for Video Games Design

• Vzpostavitev Studio Kreativna Raketa

• Pridobljen certifikat učitelja v Slikarski Šoli Brina Torkar

Bodite divji v svojem ustvarjalnem svetu, ostanite navdihnjeni in se vidimo v našem kreativnem vesolju!

🚀